De bvba Simons&Decru kan ongetwijfeld als een van de oudste visverwerkende bedrijven aan de Belgische kust beschouwd worden. Inderdaad het is reeds twee eeuwen terug dat Henri Simons in 1894 als 'venter' gekend stond om loten vis op te kopen om ze vervolgens per opbod door te verkopen op openbare plaatsen. Zijn dochter Maria Simons huwde Camiel Decru en zij stichtten samen de pvba Simons&Decru. Hun dochter Emma Decru trouwde op haar beurt met Omer Vandebroucke, dit resulteerde in een zoon JoŽl Vandenbroucke die samen met zijn zoon Lorenzo de huidige zaakvoerders zijn.
Na de tweede Wereld Oorlog werd de firma definitief gevestigd in de Oostendse vismijn. Simons&Decru  speelde ook een pioniersrol bij importeren van vis uit het buitenland, met name Griekenland en ItaliŽ, dit vooral op vraag van de in Charleroi en Limburg gevestigde immigranten. De opkomst van de diepvriestechniek werkte deze invoer mee in de hand.
Vooral de laatste jaren werden er heel wat vernieuwingen en investeringen gedaan om telkens aan de E.G. normen qua hygiŽne te voldoen. het Instituut voor Veterinaire Keuringen (IVK) voert hier trouwens regelmatig controles op uit.

...

 

 

 

 

Copyright Lingier Computers ©